Restauracja Elixir by DOM WÓDKI

Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.

The Roots

Wyjątkowy bar w samym centrum Warszawy. To historia ponad 200 lat światowego barmaństwa opowiedziana ustami i dłońmi mistrzów barmańskich, ukazana przez pryzmat koktajli inspirowanych klimatem i smakami kultowych barów Londynu, Sydney i Nowego Jorku, zmiksowanymi z temperamentem, kreatywnością i regionalizmami.

Muzeum Wódki przy Placu Teatralnym w Warszawie

Pierwsze w Polsce Muzeum Wódki przy Placu Teatralnym w Warszawie to największa na świecie kolekcja związana z historią wódki – narodowego trunku Polaków i jednocześnie najpopularniejszego alkoholu świata. W kolekcji znajduje się ponad 10.000 eksponatów, dzięki którym zwiedzający mogą udać się w podróż przez historię powstawania i produkcji wódki.

Restauracja CZERWONY WIEPRZ – Kulinarne tajemnice PRL’u

Czerwony Wieprz został zarekomendowany przez „The New York Times” jako najlepsza restauracja z kuchnią polską i zamieszczony na liście 10 powodów dla których warto odwiedzić Warszawę. Jesteśmy jedyną restauracją, w której można spróbować dań pochodzących z krajów dawnego Bloku Wschodniego, których dziś już nie ma na mapie Świata, jak Czechosłowacja, Niemiecka Republika Ludowa, Demokratyczne NRD, Węgierska Republika Ludowa, Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich ZSRR oraz Jugosławia. Dlatego jest to miejsce, które chcą odwiedzić wszyscy.