Angela Saliba została powołana na stanowisko Dyrektora Generalnego hotelu Sheraton w Warszawie

Angela to pełna pasji i zaangażowania hotelarka, z 27-letnim doświadczeniem w branży. Karierę w hotelarstwie rozpoczęła na Malcie, gdzie była zaangażowana w różne role w Rooms Division, aż dołączyła do zespołu otwierającego Westin Dragonara Resort, pierwszego hotelu marki Westin, otwartego poza granicami Stanów Zjednoczonych w 1997 roku. Podczas swojej kadencji w hotelu Westin na Malcie, Angela pełniła wiele ról, w tym Executive Housekeeper, by później awansować na stanowisko dyrektora Six Sigma. W tym czasie była również członkiem zarządu Urzędu ds. Turystyki Malty. Następnie, w czerwcu 2007 r., została awansowana na stanowisko dyrektora Le Meridien St. Julians Hotel & Spa, najbardziej liczącego się hotelu Spa na Malcie, dołączając do zespołu w ciągu pierwszego roku od otwarcia. W 2011 roku została powołana na stanowisko Complex Hotel Manager w uznanym luksusowym kurorcie Costa Navarino w Grecji, obejmującym Westin Costa Navarino i The Romanos, Luxury Collection Resort.

Od października 2013 r. Angela zarządzała hotelem Sheraton Kraków w Polsce, wiodącym i najbardziej rozpoznawalnym hotelem w Krakowie. W 2016 roku hotel stał się pierwszym hotelem Sheraton w Polsce, który otrzymał status Sheraton Grand, stając się Sheraton Grand Kraków, oferującym odnowiony produkt, doskonałą lokalizację i wyjątkową obsługę. W latach 2014-2016 Angela była członkiem Rady Doradczej Sheraton GM na Europę, Afrykę i Bliski Wschód. Podczas konferencji Dyrektorów Generalnych sieci Marriott w kwietniu 2017 r. Angela została uznana za Dyrektora Generalnego roku, głównych marek dla kontynentu europejskiego.

Ogromne zaangażowanie Angeli pozostaje nieocenione, kiedy dołącza do zespołu hotelu Sheraton Warsaw. Jest to decydujący czas dla hotelu, który kończy gruntowny remont miejsc publicznych i restauracji. Jej ogromna wiedza na temat branży hotelarskiej będzie dobrze służyć zespołowi i hotelowi, który staje się ważnym miejscem spotkań na mapie Warszawy.

Angela ma przyjemność kontynuować karierę w Polsce. Z entuzjazmem przyjęła przeprowadzkę do stolicy i z radością kontynuuje swoją przygodę w kraju, który już zna i gdzie czuje się jak w domu.