Made for restaurant

Ponad 500 restauratorów i liderów gastro z całej Polski spotkało się w czasie Konferencji Made For Restaurant „SOS dla Gastronomii” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta stołecznego Warszawy, Pana Rafała Trzaskowskiego.

Na niezwykle intensywny dzień składały się wystąpienia, dyskusje, degustacje, warsztaty, ale przede wszystkim networking.

Uczestników konferencji przywitali Karolina Zdrodowska – Urząd Miasta Warszawa, Rafał Szmytke – POT, oraz Wojciech Kęsik – Novotel Warszawa Centrum, którzy zarysowali obraz prężnie rozwijającej się polskiej gastronomii niezależnie od trudności makroekonomicznych ostatnich lat.

„Kolejne punkty programu zostaną przez nas przeanalizowane w relacji prasowej, ponieważ złożoność i atrakcyjność programu nie pozostawia nam innego wyboru jak ubranie tego w swoisty poradnik biznesowy dla branży HORECA” – zapewnia Agnieszka Małkiewicz, prezes FOR Solutions i inicjatorka wydarzenia.

 Podczas wieczornego koktajlu uczestnicy konferencji poznali nazwiska zwycięzców konkursu TOP RESTAURATOR w kategorii SKUTECZNOŚĆ BIZNESOWA.

Dwie nagrody specjalne w kategorii Skuteczność Biznesowa otrzymali: Anna Woźniak-Starak (Belvedere restauracja i catering) i Artur Jarczyński (Der Elefant, Otto Pompieri, Jeff’s).

Jury oraz głosujący w internetowych wyborach wyłonili TOP zwycięzcę i nagroda główna powędrowała do Agnieszki i Marcina Chmielewskich.

TOP RESTAURATOR w kategorii SKUTECZNOŚĆ BIZNESOWA otrzymał m.in.: podróż kulinarną – nagrodę pieniężną w wysokości 4 tysięcy złotych netto, WINE TOUR czyli degustację POLSKICH win w wybranych restauracjach Warszawy od EAT POLSKA, nocleg w hotelu NOBU w Executive room dla 2 osób ze śniadaniem, ekspres i zapas kawy NESPRESSO, prezent od marki CHOPIN, prezent od Instytutu Win Niemieckich, nóż ze szlachetnej stali od Rational.

(źródło: tekst i wybrane zdjęcia – Made for Restaurant)

WOT była partnerem komunikacyjnym tego wydarzenia.