Warsztaty kulinarne w Budapeszcie
28 listopada, w Budapeszcie, w centrum szkoleniowym Gastropolis, odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez Zagraniczny Ośrodek Polskiej Organizacji Turystycznej we współpracy z naszą organizacją. W wydarzeniu wzięli udział influencerzy kulinarni oraz przedstawiciele węgierskich mediów lifestylowych, którzy mieli okazję poznać tajniki przygotowywania tradycyjnych potraw, inspirowanych warszawską kuchnią. Warsztaty prowadził szef kuchni restauracji ELIXIR by Dom Wódki oraz restauracji Czerwony Wieprz- Michał Szcześniak- który podzielił się swoimi bogatymi doświadczeniami oraz zaprezentował dania oparte na najwyższej jakości składnikach.
Spotkanie rozpoczęło się od prezentacji, które przybliżyły uczestnikom zarówno bogatą historię warszawskiej gastronomii, jak i współczesne trendy kształtujące kulinarną scenę stolicy. Partnerzy wydarzenia- gospodarze restauracji Elixir Dom Wódki, przedstawili unikalne podejście do łączenia doskonałej kuchni z wysokogatunkowymi alkoholami. Następnie w sali warsztatowej, w atmosferze świetnej zabawy, uczestnicy mieli okazję przygotować tradycyjne dania z nowoczesnym twistem: wyśmienitego tatara, kaczkę oraz pierogi.
Na zakończenie wydarzenia goście mieli również szansę wziąć udział w losowaniu nagród, które obejmowały m.in. zaproszenia do odwiedzenia Warszawy i odkrywania jej wyjątkowej oferty kulinarnej i turystycznej.
Warsztaty było doskonałą okazją do promocji Warszawy na arenie międzynarodowej jako miasta z bogatymi tradycjami kulinarnymi i nowoczesnym podejściem do gastronomii.
Za nieocenioną współpracę przy organizacji wydarzenia dziękujemy partnerowi warsztatów – Restauracji Elixir Dom Wódki.