Warsztaty Kulinarne w Rzymie z Opasłym Tomem
7 marca w Rzymie w centrum edukacyjnym Eataly, odbyły się współorganizowane przez nas wraz z Zagranicznym Ośrodkiem Polskiej Organizacji Turystycznej warsztaty kulinarne dla reprezentantów włoskich mediów lifestylowych, przeprowadzone przez Sebastiana Maliszewskiego – szefa kuchni Restauracji Opasły Tom. Dziennikarze mogli spróbować swoich sił w gotowaniu tradycyjnych dań z elementami kuchni typowo warszawskiej, na bazie specjalnie wybranych, najwyższej jakości produktów.
Warsztaty poprzedziła wspólna prezentacja Warszawskiej Organizacji Turystycznej oraz Stołecznego Biura Turystyki, opisująca historię warszawskich kulinariów oraz nowe trendy charakteryzujące gastronomiczną scenę stolicy. Zaprezentowali się również partnerzy wydarzenia: Olga Kręglicka, zarządzająca restauracją Opasły Tom oraz rzecznik prasowy PLL LOT- Krzysztof Moczulski. Wśród uczestników wydarzenia zostały rozlosowane atrakcyjne nagrody.
Wydarzenie odbyło się pod patronatem Ambasady Polskiej we Włoszech i było pierwszym z cyklu wydarzeń promujących we Włoszech polską kuchnię i związane z nią tradycje i zwyczaje.
Mamy nadzieję, że po wydarzeniu powstaną liczne publikacje, opisujące kuchnie i atrakcje Warszawy we włoskich mediach.